Rutes fàcils d'esquí de muntanya a la Cerdanya

Rutes fàcils d'esquí de muntanya a la Cerdanya

Un dels problemes principals a l’hora d’iniciar-se a l’esqui de muntanya és el de triar unes rutes adequades, que siguin senzilles i segures. En aquesta entrada es presenten diverses rutes aptes per a principiants. Tingueu en compte que, tot i triar llocs amb poc compromís, sempre s’ha de dur el material de seguretat (DVA, pala i sonda) i saber utilitzar-lo.


Pic de la Mina

Pic de la Mina

Un cim d’iniciació clàssic i molt segur ja que pràcticament tot el recorregut transcorre dins el domini esquiable de Porté-Puymorens. Tot i això, la zona té unes molt bones vistes i un ambient alpí que la fa molt interessant. La ruta normal puja entre les pistes de l’estació fins al final del telecadira de la Mina. Després es puja fins el coll, on es deixen els esquis per fer la senzilla cresta final. Els caps de setmana acostuma a estar molt transitat.

Powered by Wikiloc

Pistes del Puigmal

Pistes del Puigmal

Des de que van tornar a obrir les pistes d’esquí del Puigmal, l’estació ha apostat per l’esqui de muntanya posant diversos itineraris a disposició dels seus usuaris. L’accés als itineraris és gratuït. És una molt bona forma d’iniciar-se o entrenar amb seguretat, ja que tots els circuits estan dins el domini esquiable. A la part alta de l’estació, tenen una zona de freeride que, si hi ha neu suficient, pot fer la baixada més interessant. Podeu accedir al mapa de l’estació aquí.

Powered by Wikiloc

Tossa d’Alp

Fàcilment accessible desde la Masella, es puja sense dificultat per les pistes. Segurament és la proposta menys maca d’aquesta llista, però el seu fàcil accés la fa ideal pels dies en que es té poc temps i no volem passar cap a França.

Powered by Wikiloc

Pic de Mortiers

Pic de Mortiers amb esquí de muntanya

Tot i ser senzill, el pic de Mortiers és l’itinerari més exigent d’aquesta llista. El recorregut s’allunya de pistes d’esquí i zones controlades, per tant, cal tenir autonomia tant pujant com baixant amb esquis. També es una ruta llarga, que cal planificar i anar amb temps de sobres.

Sortim de l’estació de Formigueres, pujant fins a dalt de tot del telecadira, alternativament, es pot pagar un forfait de randonée que ens permetrà fer una sola pujada amb la cadira. Un cop a dalt, travessem la Serra de Mauri per baixar fins el refugi de Camporells per una zona boscosa. Des d’aquí, seguim el camí més obvi segons les condicions de la neu fins el cim. El terreny es de pendents suaus i no presenta cap dificultat, solament arribant al cim caldrà fer alguna volta maria.

La baixada es pot realitzar per la vall de Galba, on passarem pel refugi de la Llosa i el de la Jaceta. Al fons de la vall, tornarem a posar pells per remuntar fins al parking de l’estació. Tot i no presentar cap dificultat important, s’ha de tenir autonomia esquiant per neus no tractades.

Powered by Wikiloc